Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Makaron z krewetkami, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
2-3
Czas gotowania:
25 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • mieszadło
Składniki:
  • 120 g makaronu tagliatelle
  • 200 g świeżych krewetek
  • 120 g świeżego szpinaku
  • 170 g pomidorków koktajlowych
  • 60 g masła
  • 80 g śmietany kremówki 30%
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu czarnego mielonego
  • szczypta czosnku granulowanego
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Makaron ugotować z garnku według instrukcji na opakowaniu. Odsączyć go na sitku z wody, następnie przełożyć go z powrotem do garnka.
  2. W naczyniu miksującym zamontować mieszadło, dodać 60 g masła. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, rozpuścić masło. Temperatura 70°C, czas 2 minuty, prędkość 1.
  3. Zdjąć pokrywę, dodać do naczynia 200 g świeżych krewetek. Założyć pokrywę z otwartą zaślepką, krewetki podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 10 minut, prędkość 1.
  4. Zdjąć pokrywę, wsypać do krewetek szczyptę soli, szczyptę pieprzu czarnego mielonego i szczyptę czosnku granulowanego. Założyć pokrywę z otwartą zaślepką, dalej podsmażać krewetki. Temperatura 100°C, czas 2 minuty, prędkość 1.
  5. Zdjąć pokrywę, dodać do naczynia 170 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół. Założyć pokrywę z otwartą zaślepką, dalej wszystko razem dusić. Temperatura 100°C, czas 2 minuty, prędkość 1.
  6. Zdjąć pokrywę, dołożyć 120 g świeżego szpinaku. Założyć pokrywę z otwartą zaślepką, wszystko razem dusić, aż szpinak „zwiędnie”. Temperatura 100°C, czas 5 minut, prędkość 1.
  7. Zdjąć pokrywę, wlać 80 g śmietany kremówki 30%. Założyć pokrywę z otwartą zaślepką, wszystko razem dusić jeszcze przez chwilę. Temperatura 100°C, czas 4 minuty, prędkość 1.
  8. Zdjąć pokrywę, cały sos wlać do makaronu, wszystko razem wymieszać.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Koktajl z mango i mlekiem kokosowym
Asesh – napój z granatów
Pieczone falafele z sosem tahini
Wątróbka po nelsońsku
Pizzerinki z ciasta francuskiego
Ciasto marchewkowe
Naleśniki szpinakowe
Zupa meksykańska
Zupa gulaszowa
Zapiekanka z kaszy gryczanej
Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi i parmezanem
Zapiekanka z tortellini i kiełbasą
Potrawka z kurczaka z ryżem
Pizzerinki z pieczarkami, szynką i serem
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Smoothie bananowo – gruszkowe
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Korzenne ciasto z cukinią
Muffinki z dynią
Jabłka smażone w cieście naleśnikowym
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Ciasto pomarańczowo-migdałowe
Mus jabłkowy
Kruche rogaliki z marmoladą
Pączki tradycyjne
Oponki serowe
Sałatka włoska