Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Makaron z grzybami w kremowym sosie

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
3
Czas gotowania:
20 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 150 g makaronu tagliatelle
  • 200 g świeżych podgrzybków
  • 40 g masła
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 30 g czosnku
  • 100 g cebuli
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • 5 g soli
  • szczypta czarnego mielonego pieprzu
  • 200 g śmietany 30%
Przygotowanie:
  1. Makaron ugotować w garnku, według instrukcji na opakowaniu, odcedzić na sitku, przełożyć do garnka, w którym się gotował.
  2. W naczyniu miksującym zamontować nóż, odważyć 100 g cebuli i 30 g czosnku. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, rozdrobnić warzywa. Czas 5 sekund, prędkość 5.
  3. Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż, zamontować mieszadło. Przy pomocy silikonowej łopatki zgarnąć wszystko ze ścianek naczynia.
  4. Do naczynia dodać 40 g masła i 10 g oliwy z oliwek. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, podsmażyć warzywa. Temperatura 100°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
  5. Zdjąć pokrywę, dodać 200 g świeżych podgrzybków pokrojonych w paseczki. Wsypać 5 g soli i szczyptę czarnego mielonego pieprzu. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, całość podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 4 minuty, prędkość 1.
  6. Zdjąć pokrywę, wlać 200 g śmietany 30%. Założyć pokrywę z otwartą zaślepką, sos zagotować. Temperatura 100°C, czas 4 minuty, prędkość 1.
  7. Zdjąć pokrywę, wsypać garść posiekanej natki pietruszki. Założyć pokrywę z otwartą zaślepką, sos ponownie chwilę gotować. Temperatura 100°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
  8. Zdjąć pokrywę, sos przelać do garnka z ugotowanym makaronem, wszystko razem wymieszać silikonową łyżką. Makaron nakładać na talerze.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy