Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Leczo

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 30 min
Liczba porcji:
4
Czas pieczenia:
20-30 min
Składniki:

• 2 średnie cukinie
• kabaczek
• 3 sztuki papryki (może być w różnych kolorach)
• 2 cebule
• 4 pomidory
• koncentrat pomidorowy
• ząbek czosnku
• sól, pieprz
• zioła według uznania (bazylia, mięta, tymianek, majeranek)

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Kombiwar MKO-01
Zobacz więcej
Kombiwar MKO-02
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Cukinię, kabaczek obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w półplasterki. Paprykę oczyścić i pokroić w paseczki; cebule w piórka. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Krok 2 – Wszystkie warzywa włożyć do kombiwara.
Krok 3 – Posypać przyprawami i ziołami, polać koncentratem pomidorowym. Delikatnie wymieszać.
Krok 4 – Piec w temperaturze 200°C przez ok. 20-30 minut.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy