Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Leczo z batatami i chorizo

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
22 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 70 g cebuli
  • 20 g czosnku
  • 180 g kiełbasy chorizo (zdjąć z niej skórkę)
  • 400 g batatów
  • 250 g cukinii
  • 150 g czerwonej papryki
  • 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 60 g oleju
  • 100 g wody
  • 5 g oregano
  • 10 g papryki mielonej słodkiej
  • pół łyżeczki papryki mielonej ostrej
  • 10 g soli
Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Odważyć 70 g cebuli i 20 g czosnku. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, warzywa posiekać. Czas 5 sekund, prędkość 5.
  2. Zdjąć pokrywę, przy pomocy silikonowej łopatki zgarnąć wszystko ze ścianek naczynia.
  3. Wyjąć z naczynia nóż, zamontować mieszadło. Wlać 60 g oleju. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wszystko podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
  4. Zdjąć pokrywę. Dodać 180 g kiełbasy chorizo pokrojonej w cienkie półplasterki. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Dalej całość podsmażyć. Temperatura 100°, czas 2 minuty, prędkość 1.
  5. Zdjąć pokrywę. Dodać 400 g batatów pokrojonych w małą kostkę. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Ponownie wszystko razem podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 2 minuty, prędkość 1.
  6. Zdjąć pokrywę. Dodać pokrojonej w kostkę 250 g cukinii. Wlać 100 g wody, wsypać 5 g oregano, 10 g papryki mielonej słodkiej, pół łyżeczki papryki mielonej ostrej i 10 g soli.
  7. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Całość chwilę gotować. Temperatura 100°C, czas 5 minut, prędkość 1.
  8. Zdjąć pokrywę. Dodać 150 g czerwonej papryki pokrojonej w kostkę. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Dalej wszystko razem gotować. Temperatura 100°C, czas 5 minut, prędkość 1.
  9. Zdjąć pokrywę. Wlać 400 g krojonych pomidorów z puszki, dodać 50 g koncentratu pomidorowego. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Leczo zagotować. Temperatura 100°C, czas 5 minut, prędkość 1.
  10. Zdjąć pokrywę, leczo wylewać do miseczek. Można podać je z pieczywem.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy