Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Leczo z batatami i chorizo

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
22 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 70 g cebuli
  • 20 g czosnku
  • 180 g kiełbasy chorizo (zdjąć z niej skórkę)
  • 400 g batatów
  • 250 g cukinii
  • 150 g czerwonej papryki
  • 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 60 g oleju
  • 100 g wody
  • 5 g oregano
  • 10 g papryki mielonej słodkiej
  • pół łyżeczki papryki mielonej ostrej
  • 10 g soli
Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Odważyć 70 g cebuli i 20 g czosnku. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, warzywa posiekać. Czas 5 sekund, prędkość 5.
  2. Zdjąć pokrywę, przy pomocy silikonowej łopatki zgarnąć wszystko ze ścianek naczynia.
  3. Wyjąć z naczynia nóż, zamontować mieszadło. Wlać 60 g oleju. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wszystko podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
  4. Zdjąć pokrywę. Dodać 180 g kiełbasy chorizo pokrojonej w cienkie półplasterki. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Dalej całość podsmażyć. Temperatura 100°, czas 2 minuty, prędkość 1.
  5. Zdjąć pokrywę. Dodać 400 g batatów pokrojonych w małą kostkę. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Ponownie wszystko razem podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 2 minuty, prędkość 1.
  6. Zdjąć pokrywę. Dodać pokrojonej w kostkę 250 g cukinii. Wlać 100 g wody, wsypać 5 g oregano, 10 g papryki mielonej słodkiej, pół łyżeczki papryki mielonej ostrej i 10 g soli.
  7. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Całość chwilę gotować. Temperatura 100°C, czas 5 minut, prędkość 1.
  8. Zdjąć pokrywę. Dodać 150 g czerwonej papryki pokrojonej w kostkę. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Dalej wszystko razem gotować. Temperatura 100°C, czas 5 minut, prędkość 1.
  9. Zdjąć pokrywę. Wlać 400 g krojonych pomidorów z puszki, dodać 50 g koncentratu pomidorowego. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Leczo zagotować. Temperatura 100°C, czas 5 minut, prędkość 1.
  10. Zdjąć pokrywę, leczo wylewać do miseczek. Można podać je z pieczywem.
Udostępnij:
3.5 4 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa marokańska harira
Zupa włoska minestrone
Zupa azjatycka ramen
Zapiekana cukinia po meksykańsku
Sorbet truskawkowo- bananowy
Polędwiczki z kurczaka z ryżem i parmezanem
Pieczone brzoskwinie z owsianą kruszonką
Pełnoziarniste gofry
Kurczak z ryżem i warzywami
Fit naleśniki pełnoziarniste
Filety z kurczaka po grecku
Chlebek bananowy
Bananowe placuszki owsiane
Cocktail owocowy
Limoncello
Lody melonowe
Słodki chleb pandolce
Muffinki marchewkowo-migdałowe
Czarny burger z łososiem
Dorsz na parze z cebulą i oliwkami
Sałatka z ośmiornicy
Sorbet kawowy
Kurczak w pomarańczach
Kaczka z sosem malinowym
Pizza z mortadellą i burratą
Ravioli z szynką na kremie z zielonego groszku
Tagliatelle z pesto pistacjowym
Letnia sałatka z makaronu
Risotto ze szparagami, sosem z gorgonzoli i olejem bazyliowym
Sałatka Pantesca
Sałatka z komosy ryżowej
Letnia sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Śniadaniowe placki szpinakowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
Panna cotta z sosem owocowym
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Drożdżowa strucla z jabłkami
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kawa mleczna
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
granita truskawkowa
Granita truskawkowa
Domowy krem pistacjowy
Czekolada  a’la dubajska
Domowe ciasto kataifi
Ciastka czekoladowe – Serca
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek