Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
30 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 50 g cebuli
  • 450 g batatów
  • 250 g wody
  • 160 g czerwonej papryki
  • 20 g czosnku
  • 450 g cukinii
  • 500 g passaty pomidorowej
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 10 g soli
  • 5 g oregano
  • pół łyżeczki mielonej ostrej papryki
  • 10 g mielonej słodkiej papryki
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Odważyć 50 g cebuli i 20 g czosnku. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Warzywa drobno posiekać. Czas 5 sekund, prędkość 5.
  2. Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż, zamontować mieszadło. Przy pomocy silikonowej łopatki zgarnąć wszystko ze ścianek naczynia.
  3. Wlać 50 g oliwy z oliwek. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Całość podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
  4. Zdjąć pokrywę. Dodać 450 g batatów pokrojonych w kostkę. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Całość podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 5 minut, prędkość 1.
  5. Zdjąć pokrywę, wlać 500 g passaty pomidorowej , wsypać 10 g soli, 5 g oregano, 10 g mielonej papryki słodkiej i pół łyżeczki mielonej papryki ostrej.
  6. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Wszystko razem zagotować. Temperatura 100°C, czas 5 minut, prędkość 1.
  7. Zdjąć pokrywę. Wlać 250 g wody, dodać 160 g czerwonej papryki pokrojonej w paski i 450 g cukinii pokrojonej w półplasterki.
  8. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Wszystko razem gotować. Temperatura 100°C, czas 17 minut, prędkość 1.
  9. Zdjąć pokrywę, leczo przelać do miseczek.
Udostępnij:
5 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Manga

Zamiast batata dodana kielbaska (wymiana ze względu na brak składnika), przepis smaczny 🙂 Jedynie u siebie wydłużyłam czas gotowania ze wzgledu na warzywa. Duża porcja 🙂

joanna.szustakiewicz

Dziękujemy za komentarz 🙂

Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką