Przepis nadesłany przez: Karolina
Dodaj do ulubionych
Favorite

Leczo

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
30 minut
Przepis dla:
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 2 papryki czerwone
  • 500 g kiełbasy
  • 1 średnia cukinia
  • 500 g przecier pomidorowy z kartonika
  • 150 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g wody
  • 100 g włoszczyzny w paskach
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku
  • 2 łyżki oregano
  • 0,5 łyżeczki papryki ostrej
  • 3 łyżki keczupu
  • 2 łyżki oleju
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

Warzywa pokroić w grubszą kostkę, kiełbasę w pół księżyce

Przygotowanie:

Krok 1.

Do naczynia miksującego założyć nóż. Następnie włożyć 2 ząbki czosnku i 150 g cebuli pokrojonej na mniejsze kawałki. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Posiekać – czas 10 sekund, obroty 5.

Krok 2.
Otworzyć pokrywę dzbanka, zdjąć nóż, założyć mieszadło. Za pomocą łopatki zgarnąć cebulę i czosnek ze ścianek naczynia. Dodać 2 łyżki oleju i 500 g pokrojonej w pół księżyce kiełbasy. Zamknąć pokrywę dzbanka z otwartą zaślepką. Podsmażyć – temperatura 105°C, czas 8 minut, obroty 1.

Krok 3.

Zdjąć pokrywę dzbanka, dodać cukinię, paprykę czerwoną, 100 g włoszczyzny, 500 g przecieru pomidorowego, 200 g wody, 3 łyżki keczupu, 1,5 łyżeczki soli, 0,5 łyżeczki pieprzu, 1 łyżeczkę wędzonej papryki w proszku, 2 łyżki oregano, 0,5 łyżeczki papryki ostrej. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Ustawić program automatyczny gotowanie na parze – temperatura 100°C, czas 20 minut, obroty 1.

Udostępnij:
4 6 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką