Przygotowanie:
Krok 1.
Do naczynia miksującego założyć nóż. Następnie włożyć 2 ząbki czosnku i 150 g cebuli pokrojonej na mniejsze kawałki. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Posiekać – czas 10 sekund, obroty 5.
Krok 2.
Otworzyć pokrywę dzbanka, zdjąć nóż, założyć mieszadło. Za pomocą łopatki zgarnąć cebulę i czosnek ze ścianek naczynia. Dodać 2 łyżki oleju i 500 g pokrojonej w pół księżyce kiełbasy. Zamknąć pokrywę dzbanka z otwartą zaślepką. Podsmażyć – temperatura 105°C, czas 8 minut, obroty 1.
Krok 3.
Zdjąć pokrywę dzbanka, dodać cukinię, paprykę czerwoną, 100 g włoszczyzny, 500 g przecieru pomidorowego, 200 g wody, 3 łyżki keczupu, 1,5 łyżeczki soli, 0,5 łyżeczki pieprzu, 1 łyżeczkę wędzonej papryki w proszku, 2 łyżki oregano, 0,5 łyżeczki papryki ostrej. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Ustawić program automatyczny gotowanie na parze – temperatura 100°C, czas 20 minut, obroty 1.
Przepis mega! Polecam dodać pieczarki i gotować 40 min. Pycha! 😍
Leczo super, polecam!!!