Ciasto do obtoczenia mięsa
- 1 szklanka mąki
- 1/2 szklanki wody wymieszanej z 3/4 łyżeczki sody
- 1,5 łyżeczki soli
- 1 jajko
Marynata:
- 1 łyżeczka posiekanej zielonej pietruszki (może być mrożona lub suszona)
- 1/2 łyżeczkę tymianku
- szczypta papryki
- sok z cytryny
- 1 pierś kurczaka
- olej
- ziarna sezamu
Sos słodko-kwaśny
- 1,5 łyżki sosu sojowego (lub 1 łyżka maggi z 1 łyżką wody)
- 1,5 łyżki cukru kryształu
- 1 łyżkę octu
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- 5 łyżek wody,
- szczypta bazylii
Surówka
- kapusta pekińska
- 3 pomidory
- 1 cebulę
- 1 jabłko
- sól i pieprz
- 1-2 łyżki majonezu
- odrobina papryki w proszku