Przepis nadesłany przez: Joanna S
Dodaj do ulubionych
Favorite

Krem z kaszy manny do ciast i tortów

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
1
Czas gotowania:
ok. 30 minut
Składniki:
  • 2 szklanki mleka
  • 6-7 łyżek kaszy manny błyskawicznej
  • 20 dag masła
  • 1 szklanka cukru pudru
  • sok z wyciśniętej 1 cytryny

 

Dodatkowe:

3 blaty ciasta

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Robot kuchenny MRK-17
Zobacz więcej
Robot kuchenny Kasia Plus MRK-11
Zobacz więcej
Mikser z misą obrotową MMR-16Z
Zobacz więcej
Wskazówki:

Polecam krem z kaszy manny do piernika

Przygotowanie:
  1. Mleko 2 szklanki wlać do garnka, wsypać 6 łyżek kaszy manny i stale mieszając łyżką gotować do zgęstnienia, następnie ostudzić.
  2. Do miski robota włożyć 20 g miękkiego masła i 1 szklankę cukru pudru. Utrzeć mikserem/robotem na jasny krem.
  3. Ucierając dalej dodawać po łyżce kaszy i na koniec partiami wlewać sok z cytryny.
  4. Placki przełożyć kremem z kaszy, odstawić do schłodzenia i podawać.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Sałatka z jajkiem i brokułem
Pasta jajeczna z serem i ogórkiem kiszonym
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Babka majonezowa
Masło ziołowe
Makaron z łososiem w sosie śmietanowym
Szakszuka pomidorowa
Ciasto leśny mech
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado