Przepis nadesłany przez: Joanna S
Dodaj do ulubionych
Favorite

Krem z kaszy manny do ciast i tortów

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
1
Czas gotowania:
ok. 30 minut
Składniki:
  • 2 szklanki mleka
  • 6-7 łyżek kaszy manny błyskawicznej
  • 20 dag masła
  • 1 szklanka cukru pudru
  • sok z wyciśniętej 1 cytryny

 

Dodatkowe:

3 blaty ciasta

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Robot kuchenny MRK-17
Zobacz więcej
Robot kuchenny Kasia Plus MRK-11
Zobacz więcej
Mikser z misą obrotową MMR-16Z
Zobacz więcej
Wskazówki:

Polecam krem z kaszy manny do piernika

Przygotowanie:
  1. Mleko 2 szklanki wlać do garnka, wsypać 6 łyżek kaszy manny i stale mieszając łyżką gotować do zgęstnienia, następnie ostudzić.
  2. Do miski robota włożyć 20 g miękkiego masła i 1 szklankę cukru pudru. Utrzeć mikserem/robotem na jasny krem.
  3. Ucierając dalej dodawać po łyżce kaszy i na koniec partiami wlewać sok z cytryny.
  4. Placki przełożyć kremem z kaszy, odstawić do schłodzenia i podawać.

Udostępnij:
3 3 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy