Krok 1 – Pierś z kurczaka umyć, pokroić na kawałki ok. 2 cm. Warzywa obrać.
Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, następnie włożyć pokrojoną na kawałki pierś z kurczaka, wybić jajko, dodać bułkę tartą i przyprawy. Zamknąć pokrywę dzbanka.
Krok 3 – Zmiksować – czas 25 sekund, obroty 6.
Krok 4 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki wyjąć masę mięsną do miski.
Krok 5 – Dłońmi zwilżonymi w wodzie uformować nieduże kulki z masy mięsnej, ułożyć je na papierze do pieczenia w pojemniku do gotowania na parze. Papier należy pociąć w paski i ułożyć tak, aby zapewnił dostęp pary do naczynia.
Krok 6 – Umyć dzbanek, założyć trzpień do montażu tarczy i tarczę do cięcia w plastry. Zamknąć dzbanek pokrywą tarczy.
Krok 7 – Pokroić por, włoszczyznę, czosnek i ziemniaki, popychając je popychaczem – czas 15 sekund, prędkość 6.
Krok 8 – Otworzyć pokrywę, zdjąć tarczę i trzpień. Za pomocą łopatki odsunąć warzywa na bok, zamontować nóż.
Krok 9 – Do warzyw dodać kalafior, przyprawy i wodę.
Krok 10 – Na dzbanku umieścić pojemnik do gotowania na parze z kulkami mięsnymi wraz z pokrywą.
Krok 11 – Gotować zupę i mięso – temperatura 105˚C, czas 25min, prędkość 1, obroty wsteczne.
Krok 12 – Uważając, aby nie poparzyć się parą wodną, zdjąć pojemnik do gotowania na parze z kulkami mięsnymi, odstawić na bok.
Krok 13 – Zmiksować zupę – czas 1 min, obroty 8.
Krok 14 – Otworzyć pokrywę, spróbować, ewentualnie doprawić zupę.
Krok 15 – Zupę podawać w bulionówkach razem z kulkami mięsnymi, udekorowaną listkami kolendry.
pyszny
Super!