Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Krem budyniowy

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
około 600 g kremu
Czas gotowania:
16 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • motylek
Składniki:
  • 800 g mleka
  • 80 g proszku budyniowego waniliowego
  • 4 żółtka jaj
  • 250 g masła
  • 150 g cukru pudru
Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować motylek. Wlać 800 g mleka, wsypać 80 g proszku
    budyniowego waniliowego oraz dodać 4 żółtka jaj. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką,
    ugotować budyń. Temperatura 100°C, czas 12 minut, prędkość 2.
  2. Zdjąć pokrywę. Budyń wyjąć z naczynia, odstawić go do całkowitego wystudzenia.
  3. W naczyniu miksującym zamontować motylek. Dodać 250 g pokrojonego na mniejsze kawałki
    masła w temperaturze pokojowej oraz wsypać 150 g cukru pudru. Założyć pokrywę z zamkniętą
    zaślepką, wymieszać masę. Czas 1 minuta, prędkość 4.
  4. Na pokrywie otworzyć zaślepkę. Przez otwór stopniowo dodawać zimny budyń. Krem mieszać
    do całkowitego połączenia się składników. Czas 3 minuty, prędkość 3.
  5. Zdjąć pokrywę, gotowy krem przechowywać w lodówce.
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Lodówka Side by Side MPM-427-SBS-03/AA
Zobacz więcej
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eliza

Dlaczego nie ma tego przepisu w moim Sam Cook PSC-11 ? Poproszę o dodanie.

joanna.szustakiewicz

Postaramy się dodać przepis podczas najbliższej aktualizacji.

Zobacz również
Koktajl z mango i mlekiem kokosowym
Asesh – napój z granatów
Pieczone falafele z sosem tahini
Wątróbka po nelsońsku
Pizzerinki z ciasta francuskiego
Ciasto marchewkowe
Naleśniki szpinakowe
Zupa meksykańska
Zupa gulaszowa
Makaron z krewetkami, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
Zapiekanka z kaszy gryczanej
Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi i parmezanem
Zapiekanka z tortellini i kiełbasą
Potrawka z kurczaka z ryżem
Pizzerinki z pieczarkami, szynką i serem
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Smoothie bananowo – gruszkowe
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Korzenne ciasto z cukinią
Muffinki z dynią
Jabłka smażone w cieście naleśnikowym
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Ciasto pomarańczowo-migdałowe
Mus jabłkowy
Kruche rogaliki z marmoladą
Pączki tradycyjne
Oponki serowe
Sałatka włoska