Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Krem budyniowy

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
około 600 g kremu
Czas gotowania:
16 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • motylek
Składniki:
  • 800 g mleka
  • 80 g proszku budyniowego waniliowego
  • 4 żółtka jaj
  • 250 g masła
  • 150 g cukru pudru
Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować motylek. Wlać 800 g mleka, wsypać 80 g proszku
    budyniowego waniliowego oraz dodać 4 żółtka jaj. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką,
    ugotować budyń. Temperatura 100°C, czas 12 minut, prędkość 2.
  2. Zdjąć pokrywę. Budyń wyjąć z naczynia, odstawić go do całkowitego wystudzenia.
  3. W naczyniu miksującym zamontować motylek. Dodać 250 g pokrojonego na mniejsze kawałki
    masła w temperaturze pokojowej oraz wsypać 150 g cukru pudru. Założyć pokrywę z zamkniętą
    zaślepką, wymieszać masę. Czas 1 minuta, prędkość 4.
  4. Na pokrywie otworzyć zaślepkę. Przez otwór stopniowo dodawać zimny budyń. Krem mieszać
    do całkowitego połączenia się składników. Czas 3 minuty, prędkość 3.
  5. Zdjąć pokrywę, gotowy krem przechowywać w lodówce.
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Lodówka Side by Side MPM-427-SBS-03/AA
Zobacz więcej
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Ciasto leśny mech
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado