Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Kotlety jajeczne

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
3-4
Czas gotowania:
25 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • tarcza
  • koszyczek
Składniki:
  • 7 jajek 
  • 3 łyżki bułki tartej + 3 łyżki bułki tartej do panierki
  • pół łyżeczki soli
  • pół łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
  • olej do smażenia kotletów
  • 1300 g wody
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Do naczynia miksującego zamontować koszyczek, włożyć do niego 6 jajek. Zalać jajka wodą. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką, ugotować jajka na twardo.  
  2. Zdjąć pokrywę, miarką wyjąć koszyczek. Jajka wystudzić, następnie obrać ze skorupek. Naczynie miksujące opłukać, osuszyć, ponownie zamontować.
  3. W naczyniu miksującym zamontować trzpień, założyć tarczę do ścierania na wiórki. Zamknąć pokrywę z popychaczem. Zetrzeć 6 ugotowanych na twardo jajek. Czas 25 sekund prędkość 4.
  4. Zdjąć pokrywę. Wyjąć tarczę i trzpień. Do misy z jajkami wbić 1 surowe jajko, wsypać 3 łyżki bułki tartej, pół łyżeczki soli oraz pół łyżeczki czarnego mielonego pieprzu. Przy pomocy silikonowej łopatki wymieszać masę.
  5.  Na patelni rozgrzać olej. Dłonią nabierać niewielką porcję masy jajecznej, formować kotleciki. Obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor z obu stron.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy