Przepis nadesłany przez: Joanna S
Dodaj do ulubionych
Favorite

Koktajl z mango i mlekiem kokosowym

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
2
Składniki:
  • 2 szt. owoców mango
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 1 łyżka cukru lub miodu (opcjonalnie)
  • sok z połowy cytryny
  • kilka kostek lodu (opcjonalnie)
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Blender kielichowy MBL-15M
Zobacz więcej
Blender ręczny – zestaw MBL-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:

1. Umyj 2 sztuki owoców mango, obierz ze skórki, pokrój na mniejsze kawałki.

2. Wrzuć mango do blendera, dodaj 1 szklankę mleka kokosowego, wyciśnij sok z połówki cytryny i dodaj opcjonalnie 1 łyżkę cukru lub miodu. Zblenduj wszystkie składniki aż do uzyskania gładkiej konsystencji.

3. Jeśli koktajl jest zbyt gęsty, dodaj jeszcze trochę mleka kokosowego.

Jeśli koktajl jest za słodki, dodaj wtedy więcej soku z cytryny.

4. Przelej sok do szklanek i udekoruj kawałkami mango lub cytryny.

5. Koktajl można schłodzić przed podaniem.

8. Jeśli chcesz podać koktajl jako orzeźwiający to dodaj kilka kostek lodu przed zblendowaniem.

Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Asesh – napój z granatów
Pieczone falafele z sosem tahini
Wątróbka po nelsońsku
Pizzerinki z ciasta francuskiego
Ciasto marchewkowe
Naleśniki szpinakowe
Zupa meksykańska
Zupa gulaszowa
Makaron z krewetkami, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
Zapiekanka z kaszy gryczanej
Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi i parmezanem
Zapiekanka z tortellini i kiełbasą
Potrawka z kurczaka z ryżem
Pizzerinki z pieczarkami, szynką i serem
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Smoothie bananowo – gruszkowe
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Korzenne ciasto z cukinią
Muffinki z dynią
Jabłka smażone w cieście naleśnikowym
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Ciasto pomarańczowo-migdałowe
Mus jabłkowy
Kruche rogaliki z marmoladą
Pączki tradycyjne
Oponki serowe
Sałatka włoska