Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Kieszonki z łososia

Stopień trudności:
średni
Czas przygotowania:
do 30 min
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
40 min
Składniki:

• 400 g filetów z łososia norweskiego
• 4 małe filety soli
• 1 cebula
• ½ kieliszka białego wina
• sok z jednej cytryny
• sól

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Kombiwar MKO-01
Zobacz więcej
Kombiwar MKO-02
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Filet z łososia pokroić na 4 równe kawałki. Każdy kawałek naciąć pośrodku, aby utworzyła się kieszonka, do której włożyć filet z soli.
Krok 2 – Całość posypać posiekaną cebulą, posolić i skropić białym winem.
Krok 3 – Piec na podstawce w kombiwarze w temperaturze 250°C przez ok. 40 minut.
Krok 4 – Podawać skropione sokiem z cytryny.

Udostępnij:
4 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką