Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Kieszonki z łososia

Stopień trudności:
średni
Czas przygotowania:
do 30 min
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
40 min
Składniki:

• 400 g filetów z łososia norweskiego
• 4 małe filety soli
• 1 cebula
• ½ kieliszka białego wina
• sok z jednej cytryny
• sól

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Kombiwar MKO-01
Zobacz więcej
Kombiwar MKO-02
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Filet z łososia pokroić na 4 równe kawałki. Każdy kawałek naciąć pośrodku, aby utworzyła się kieszonka, do której włożyć filet z soli.
Krok 2 – Całość posypać posiekaną cebulą, posolić i skropić białym winem.
Krok 3 – Piec na podstawce w kombiwarze w temperaturze 250°C przez ok. 40 minut.
Krok 4 – Podawać skropione sokiem z cytryny.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Sałatka z jajkiem i brokułem
Pasta jajeczna z serem i ogórkiem kiszonym
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Babka majonezowa
Masło ziołowe
Makaron z łososiem w sosie śmietanowym
Szakszuka pomidorowa
Ciasto leśny mech
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado