Uwaga! Patelnia po wyjęciu z piekarnika jest gorąca!!!
Przygotowanie:
W naczyniu miksującym zamontować nóż. Wbić 2 całe jajka, wsypać 80 g tartego sera mozzarella. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, masę wymieszać. Czas 20 sekund, prędkość 5.
Zdjąć pokrywę. Masę jajeczną wylać na patelnię o średnicy 16-18 cm (patelnia powinna być przeznaczona do pieczenia w piekarniku). Piekarnik nagrzać do 200°C, zapiekać jajeczny spód 12 minut.
W miseczce wymieszać składniki na sos pomidorowy: 10 g koncentratu pomidorowego, szczypta soli, szczypta oregano i szczypta bazylii.
Na podpieczony spód jajeczny wysmarować sos pomidorowy. Na wierzch położyć ulubione dodatki mięsne i warzywne pokrojone w plasterki. Na samym końcu posypać na pizze 20 g tartego sera mozzarella.
Patelnię z pizzą ponownie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec 10 minut.
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.