Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Kanapki z sałaty

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
1
Składniki:
  • 3 liście sałaty rzymskiej (30g)
  • awokado (1/2 szt. 70g)
  • wędlina (1 plaster, 30g)
  • papryka czerwona (1/2 szt., 75g)
  • kiełki (3 łyżki, 9g)
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Zestaw noży SNS-3
Zobacz więcej
Wskazówki:

1 porcja: 174,4 kcal

Charakterystyka dania: bez glutenu, bez laktozy, low carb, niski indeks glikemiczny (<IG) niski ładunek glikemiczny (<ŁG), wysokobiałkowe (>B)

Przygotowanie:
  1. Wybierz jędrne i sztywne liście sałaty – najlepsza będzie sałata rzymska.

2. Wypłucz sałatę pod bieżącą wodą i użyj jako zamiennika dla chleba. Użyj ulubionych dodatków do przygotowania kanapek.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy