Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Jabłka na parze

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
2
Czas gotowania:
20 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • naczynie do gotowania na parze
Składniki:
  • 500 g jabłek
  • 600 g wody
Przygotowanie:
  1. Do naczynia miksującego wlać 600 g wody.
  2. Jabłka podzielić na połówki i ułożyć w pojemniku do gotowania na parze.
  3. Pojemnik do gotowania na parze założyć na dzbanek miksujący. Wybrać z PROGRAMÓW AUTOMATYCZNYCH program GOTOWANIE NA PARZE, zmienić czas na 10 min i uruchomić urządzenie. Czas gotowania na parze zależy od rodzaju i stopnia dojrzałości jabłek.
  4. Ugotowane na parze jabłka doprawić do smaku i podawać jako dodatek do dań lub użyć do wybranego przepisu.
Udostępnij:
5 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką