Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Gulasz z piersi kurczaka z fasolką szparagową

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
4-5
Czas gotowania:
37 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
Składniki:
  • 700 g piersi z kurczaka
  • 100 g cebuli
  • 10 g czosnku
  • 250 g świeżej zielonej fasolki szparagowej
  • 400 g passaty pomidorowej
  • 100 g wody
  • 50 g oleju
  • 10 g soli
  • 5 g suszonego oregano
  • 1 płaska łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • pół płaskiej łyżeczki ostrej mielonej papryki
Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Włożyć do naczynia 100 g obranej cebuli i 10 g czosnku. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, drobno posiekać cebulę oraz czosnek. Czas 10 sekund, prędkość 5.
  2. Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż, zamontować mieszadło. Przy pomocy silikonowej łopatki zgarnąć cebulę i czosnek ze ścianek naczynia. Wlać 50 g oleju. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, podsmażyć wszystko. Temperatura 100°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
  3. Zdjąć pokrywę, dodać pokrojone w kostkę 700 g piersi z kurczaka, wsypać 10 g soli, 5 g
    suszonego oregano, 1 płaską łyżeczkę słodkiej mielonej papryki i pół płaskiej łyżeczki ostrej mielonej papryki. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Podsmażyć mięso. Temperatura 100°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
  4. Zdjąć pokrywę, wlać 100 g wody, 400 g passaty pomidorowej, dodać 250 g pokrojonej na 3 kawałki fasolki szparagowej. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, całość gotować. Temperatura 100°C, czas 30 minut, prędkość 1.
  5. Zdjąć pokrywę, opcjonalnie doprawić gulasz do smaku.
  6. Gulasz podawać z ryżem lub kaszą gryczaną.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy