Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Gulasz z piersi kurczaka z fasolką szparagową

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
4-5
Czas gotowania:
37 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 700 g piersi z kurczaka
  • 100 g cebuli
  • 10 g czosnku
  • 250 g świeżej zielonej fasolki szparagowej
  • 400 g passaty pomidorowej
  • 100 g wody
  • 50 g oleju
  • 10 g soli
  • 5 g suszonego oregano
  • 1 płaska łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • pół płaskiej łyżeczki ostrej mielonej papryki
Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Włożyć do naczynia 100 g obranej cebuli i 10 g czosnku. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, drobno posiekać cebulę oraz czosnek. Czas 10 sekund, prędkość 5.
  2. Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż, zamontować mieszadło. Przy pomocy silikonowej łopatki zgarnąć cebulę i czosnek ze ścianek naczynia. Wlać 50 g oleju. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, podsmażyć wszystko. Temperatura 100°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
  3. Zdjąć pokrywę, dodać pokrojone w kostkę 700 g piersi z kurczaka, wsypać 10 g soli, 5 g
    suszonego oregano, 1 płaską łyżeczkę słodkiej mielonej papryki i pół płaskiej łyżeczki ostrej mielonej papryki. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Podsmażyć mięso. Temperatura 100°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
  4. Zdjąć pokrywę, wlać 100 g wody, 400 g passaty pomidorowej, dodać 250 g pokrojonej na 3 kawałki fasolki szparagowej. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, całość gotować. Temperatura 100°C, czas 30 minut, prędkość 1.
  5. Zdjąć pokrywę, opcjonalnie doprawić gulasz do smaku.
  6. Gulasz podawać z ryżem lub kaszą gryczaną.
Udostępnij:
4.5 4 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy