Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Gulasz z karkówki z warzywami

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
43 minuty
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
Składniki:
  • 600 g karkówki
  • 80 g cebuli
  • 120 g marchewki
  • 100 g czerwonej papryki
  • 60 g oleju
  • 70 g passaty pomidorowej
  • 50 g wody
  • 10 g soli
  • 5 g słodkiej mielonej papryki
  • szczypta ostrej mielonej papryki
  • 5 g suszonego oregano
Wskazówki:

1. Czas gotowania gulaszu zależny jest od jakości mięsa oraz od tego na jak duże kawałki
zostanie ono pokrojone. W razie potrzeby należy wydłużyć o kilka minut czas końcowego
gotowania gulaszu.

Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Włożyć do naczynia 80 g obranej cebuli. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, drobno posiekać cebulę. Czas 10 sekund, prędkość 5.
  2. Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż, zamontować mieszadło. Przy pomocy silikonowej łopatki zgarnąć cebulę ze ścianek naczynia. Wlać 60 g oleju. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, podsmażyć cebulę. Temperatura 100°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
  3. Zdjąć pokrywę, dodać pokrojone w kostkę 600 g karkówki, wsypać 10 g soli, 5 g słodkiej
    mielonej papryki, szczyptę ostrej mielonej papryki i 5 g suszonego oregano. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Podsmażyć mięso. Temperatura 100°C, czas 5 minut, prędkość 1.
  4. Zdjąć pokrywę, dodać 120 g obranej i pokrojonej w plasterki marchewki oraz 100 g pokrojonej w paseczki czerwonej papryki. Wlać 70 g passaty pomidorowej i 50 g wody. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, gotować gulasz. Temperatura 100°C, czas 35 minut, prędkość 1.
  5. Zdjąć pokrywę. Gulasz podawać z ryżem, kaszą gryczaną, kluskami bądź kopytkami i ulubioną surówką.
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Udostępnij:
5 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
M.P.I.

Gulasz wyszedł super 👌

Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy