Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
4-5 osób
Czas gotowania:
45 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 500 g filetu z piersi indyka
  • 10 g mąki ziemniaczanej
  • 50 g masła
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 50 g cebuli
  • 10 g czosnku
  • 100 g marchewki
  • 70 g suszonych pomidorów w oleju
  • 50 g śmietany 18% do zup i sosów
  • 150 g wody
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • pół łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu czarnego mielonego
  • pół łyżeczki oregano
  • pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. 500 g filetu z piersi indyka pokroić w większą kostkę.
  2. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Dodać 50 g cebuli i 10 g czosnku. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Warzywa rozdrobnić. Czas 7 sekund, prędkość 5.
  3. Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż, zamontować mieszadło. Przy pomocy silikonowej łopatki zgarnąć wszystko ze ścianek naczynia.
  4. Dodać 50 g masła i 30 g oliwy z oliwek. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Wszystko podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
  5. Zdjąć pokrywę, dodać pokrojone mięso. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 5 minut, prędkość 1.
  6. Zdjąć pokrywę. Wsypać 10 g mąki ziemniaczanej, pół łyżeczki soli, szczyptę pieprzu czarnego mielonego, pół łyżeczki oregano, pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki i 100 g marchewki pokrojonej w małą kostkę.
  7. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Wszystko razem podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 2 minuty, prędkość 1.
  8. Zdjąć pokrywę. Dodać 2 liście laurowe, 2 ziarenka ziela angielskiego, wlać 150 g wody. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Gulasz chwilę gotować. Temperatura 100°C, czas 25 minut, prędkość 1.
  9. Zdjąć pokrywę. Dodać pokrojone na mniejsze kawałki 70 g suszonych pomidorów w oleju, wlać 50 g śmietany 18% do zup i sosów. Założyć pokrywę z otwartą zaślepką. Zagotować gulasz. Temperatura 100°C, czas 5 minut, prędkość 1.
  10. Zdjąć pokrywę. Gulasz podawać z ryżem, kaszą lub plackami ziemniaczanymi.
Udostępnij:
4.3 3 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką