Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Gruszki w czerwonym winie sous vide

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 min
Liczba porcji:
2
Czas gotowania:
40 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • brak
Składniki:
  • 2 szt gruszek
  • 50 ml czerwonego wina wytrawnego
  • 1 łyżka miodu
  • 0,5 łyżeczki cynamonu
  • Szczypta kardamonu mielonego
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Termo cyrkulator Sous Vide PSC-20/B
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Wino i sok z cytryny zamrozić w dwóch porcjach (najlepiej w pojemniku do kostek lodu).

Krok 2 – Gruszki umyć i obrać, za pomocą ostrego nożyka wydrążyć gniazda nasienne, posypać cynamonem i kardamonem. Włożyć do woreczków, dodać zamrożone wino i sok z cytryny oraz miód. Gruszki zapakować próżniowo.

Krok 3 – Do dzbanka włożyć torebki z gruszkami, wlać wodę – tyle, żeby przykryć torebki. Torebki z gruszkami powinny być całkowicie przykryte wodą.

Krok 4 – Zamknąć pokrywę dzbanka, gotować sous vide – temperatura 75˚C, czas 40 minut.

Krok 5 – Po ugotowaniu wyjąć gruszki z torebek, podawać z dowolnym słodkim sosem jako deser.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy