Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Grillowane owoce pestkowe z cytrynową ricottą

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
20 minut
Liczba porcji:
4
Czas pieczenia:
15 - 20 minut
Składniki:
  • 4 brzoskwinie, śliwki albo nektarynki przekrojone na pół i wypestkowane (600 g)
  • 1 łyżeczka oliwy z pierwszego tłoczenia (8 g)
  • ½ łyżeczki mielonego cynamonu (2,5 g)
  • ½ szklanki sera ricotta (130 g)
  • gałązki świeżej mięty do dekoracji (10 g)
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Piekarnik elektryczny MPM-45-BO-20
Zobacz więcej
Wskazówki:

1 porcja: 148,5 kcal

Charakterystyka dania: Danie wegetariańskie, danie wegańskie, bez glutenu, niski indeks glikemiczny (<IG), niski ładunek glikemiczny (ŁG)

Przygotowanie:
  1. Rozgrzej grill do średniej temperatury.
  2. Posmaruj owoce oliwą. Ułóż na gorącym grillu i piecz do pojawienia się na skórce brązowych plamek, po 2-3 minuty z każdej strony.
  3. W miseczce zmieszaj ser z cynamonem. Na każdą połówkę owocu nałóż keks cynamonowej ricotty. Udekoruj gałązką mięty.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy