Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Grillowane owoce pestkowe z cynamonową ricottą

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
20 minut
Liczba porcji:
4
Czas pieczenia:
15 - 20 minut
Składniki:
  • 4 brzoskwinie, śliwki albo nektarynki przekrojone na pół i wypestkowane (600 g)
  • 1 łyżeczka oliwy z pierwszego tłoczenia (8 g)
  • ½ łyżeczki mielonego cynamonu (2,5 g)
  • ½ szklanki sera ricotta (130 g)
  • gałązki świeżej mięty do dekoracji (10 g)
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Piekarnik elektryczny MPM-45-BO-20
Zobacz więcej
Wskazówki:

1 porcja: 148,5 kcal

Charakterystyka dania: Danie wegetariańskie, danie wegańskie, bez glutenu, niski indeks glikemiczny (<IG), niski ładunek glikemiczny (ŁG)

Przygotowanie:
  1. Rozgrzej grill do średniej temperatury.
  2. Posmaruj owoce oliwą. Ułóż na gorącym grillu i upiecz do pojawienia się na skórce brązowych plamek, po 2-3 minuty z każdej strony.
  3. W miseczce zmieszaj ser z cynamonem. Na każdą połówkę owocu nałóż keks cynamonowej ricotty. Udekoruj gałązką mięty.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy
Ciasto Murzynek