Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Galaretka z jajkami i zielonym groszkiem

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut + czas stygnięcia galaretki
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
10 minut
Składniki:
  • 4 jajka na twardo (200g)

  • 1 litr bulionu (może być z warzywnej kostki)

  • 1 woreczek mrożonego groszku (450g)

  • 1 łyżka żelatyny, sok z cytryny, pieprz, sól, czubryca, pietruszka – natka.

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Komplet garnków MGK-18
Zobacz więcej
Wskazówki:

1 porcja: 188,1 kcal

Przygotowanie:

Przygotowanie: żelatynę rozpuścić w gorącym bulionie. Odstawić aby stężała, przyprawić do smaku. Groszek wrzucić do wrzątku na 5 minut, odcedzić, wsypać do foremki. Ugotowane jajka pokroić na ósemki, ustawić je ściśle obok siebie, zanurzając w zastygającej galarecie. Udekorować pietruszką, zalać resztą galarety, wstawić do lodówki. Kiedy zastygnie, podawać z sokiem z cytryny.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie