Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Fit daktylowe kulki mocy

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
20
Czas gotowania:
15 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 100 g suszonych daktyli
  • 60 g płatków owsianych
  • 80 g pestek dyni
  • 30 g wiórek kokosowych
  • 15 g (2 łyżki) ciemnego kakao
  • 160 g masła orzechowego
  • 50 g oleju kokosowego
  • 150 g zimnej wody
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Wskazówki:

Daktylowe kuleczki można obtoczyć w wiórkach kokosowych lub zmielonych orzechach włoskich

Przygotowanie:

Krok 1 – 100 g daktyli suszonych przełożyć do szklanki, wlać zimną wodę, odstawić daktyle na około 20 minut, aby się namoczyły. Po tym czasie dobrze odlać z nich wodę.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż. Włożyć 100 g namoczonych daktyli, wsypać 60 g płatków owsianych, 80 g pestek dyni, 30 g wiórek kokosowych, 15 g ciemnego kakao, dodać 160 masła orzechowego i 50 g oleju kokosowego.

Krok 3 – Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką.

Krok 4 – Zmiksować na gładką masę: temperatura 0, czas 30 sekund, prędkość 7.

Krok 5 – Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż.

Krok 6 – Ze ścianek dzbanka miksującego przy pomocy łopatki zgarnąć masę.

Krok 7 – Z masy dłońmi formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką