Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Fit daktylowe kulki mocy

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
20
Czas gotowania:
15 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 100 g suszonych daktyli
  • 60 g płatków owsianych
  • 80 g pestek dyni
  • 30 g wiórek kokosowych
  • 15 g (2 łyżki) ciemnego kakao
  • 160 g masła orzechowego
  • 50 g oleju kokosowego
  • 150 g zimnej wody
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Wskazówki:

Daktylowe kuleczki można obtoczyć w wiórkach kokosowych lub zmielonych orzechach włoskich

Przygotowanie:

Krok 1 – 100 g daktyli suszonych przełożyć do szklanki, wlać zimną wodę, odstawić daktyle na około 20 minut, aby się namoczyły. Po tym czasie dobrze odlać z nich wodę.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż. Włożyć 100 g namoczonych daktyli, wsypać 60 g płatków owsianych, 80 g pestek dyni, 30 g wiórek kokosowych, 15 g ciemnego kakao, dodać 160 masła orzechowego i 50 g oleju kokosowego.

Krok 3 – Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką.

Krok 4 – Zmiksować na gładką masę: temperatura 0, czas 30 sekund, prędkość 7.

Krok 5 – Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż.

Krok 6 – Ze ścianek dzbanka miksującego przy pomocy łopatki zgarnąć masę.

Krok 7 – Z masy dłońmi formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy