Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Fit daktylowe kulki mocy

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
20
Czas gotowania:
15 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 100 g suszonych daktyli
  • 60 g płatków owsianych
  • 80 g pestek dyni
  • 30 g wiórek kokosowych
  • 15 g (2 łyżki) ciemnego kakao
  • 160 g masła orzechowego
  • 50 g oleju kokosowego
  • 150 g zimnej wody
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Wskazówki:

Daktylowe kuleczki można obtoczyć w wiórkach kokosowych lub zmielonych orzechach włoskich

Przygotowanie:

Krok 1 – 100 g daktyli suszonych przełożyć do szklanki, wlać zimną wodę, odstawić daktyle na około 20 minut, aby się namoczyły. Po tym czasie dobrze odlać z nich wodę.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż. Włożyć 100 g namoczonych daktyli, wsypać 60 g płatków owsianych, 80 g pestek dyni, 30 g wiórek kokosowych, 15 g ciemnego kakao, dodać 160 masła orzechowego i 50 g oleju kokosowego.

Krok 3 – Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką.

Krok 4 – Zmiksować na gładką masę: temperatura 0, czas 30 sekund, prędkość 7.

Krok 5 – Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż.

Krok 6 – Ze ścianek dzbanka miksującego przy pomocy łopatki zgarnąć masę.

Krok 7 – Z masy dłońmi formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy