Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Farsz z kapusty i grzybów

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 min
Liczba porcji:
4
Czas smażenia:
6 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 500 g kapusty kiszonej (najlepiej z marchwią)
  • 70 g grzybów suszonych
  • 200 g cebuli
  • 30 g oleju rzepakowego lub słonecznikowego
  • 2 liście laurowe
  • 4szt ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu mielonego
  • 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 czubata łyżka majeranku
  • 1 l wody
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Przygotować składniki: 500g kapusty kiszonej odcisnąć z nadmiaru soku, spróbować – jeśli jest bardzo kwaśna wypłukać zimną wodą i mocno odcisnąć. Cebulę obrać, pokroić na mniejsze kawałki.70g grzybów suszonych włożyć do miseczki, zalać ciepłą wodą i pozostawić do namoczenia na ok 30 min. Po tym czasie odlać wodę.
  2. W dzbanku umieścić mieszadło, włożyć odciśniętą kapustę kiszoną i namoczone grzyby. Dodać 2 liście laurowe, 4szt ziela angielskiego, 1 łyżeczkę soli, 0,5 łyżeczki pieprzu mielonego, 1 płaską łyżeczka czosnku granulowanego oraz 1 czubatą łyżkę majeranku. Wlać 1 litr wody. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, gotować kapustę i grzyby –  temperatura 100˚C, czas 40 minut, prędkość 1.
  3. Otworzyć pokrywę, odcedzić zawartość dzbanka ( wyłożyć na sitko _ można użyć pojemnika do gotowania na parze). Ostudzić. Usunąć liście laurowe i ziele angielskie. Po ostudzeniu kapustę i grzyby mocno odcisnąć.
  4. W dzbanku umieścić nóż, włożyć ok 190g obranej cebuli, zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, posiekać cebulę – czas 5 sekund, prędkość 6.
  5. Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zebrać cebulę ze ścian naczynia. Do cebuli wlać 30g oleju ( 2 łyżki), zamknąć pokrywę, otworzyć zaślepkę. Podsmażyć cebulę – temperatura 120˚C, czas 6 minut, prędkość 1.
  6. Otworzyć pokrywą dzbanka. Do cebuli dodać odciśniętą kapustę z grzybami, dodać 0,5 łyżeczki pieprzu. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę. Posiekać farsz – 12 sekund, prędkość 4.
  7. Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki przełożyć farsz do innego naczynia.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy