Przepis nadesłany przez: Joanna S
Dodaj do ulubionych
Favorite

Ekspresowe prażynki z papieru ryżowego

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
1 średnia miska
Czas smażenia:
ok. 10 minut
Składniki:
  • 1 opakowanie papieru ryżowego (50 g)
  • olej do smażenia (ok. 50-100 ml)
  • sól
Dodatkowe:

mały garnek

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Komplet garnków MGK-18
Zobacz więcej
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Wskazówki:

Zamiast papieru ryżowego można użyć suchego makaronu ryżowego (nitki lub wstążki)

 

Przygotowanie:
  1. Papier ryżowy wyjąć z opakowania i każdy krążek połamać na 4 części.
  2. W małym garnuszku rozgrzać olej (ok 50-100 ml).
  3. Na gorący olej wrzucać kawałki papieru ryżowego i smażyć kilka sekund do uzyskania białego koloru.
  4. Prażynki od razu przenieść na ręcznik papierowy do odsączenia.
  5. Gotowe prażynki można posolić przed podaniem.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Koktajl z mango i mlekiem kokosowym
Asesh – napój z granatów
Pieczone falafele z sosem tahini
Wątróbka po nelsońsku
Pizzerinki z ciasta francuskiego
Ciasto marchewkowe
Naleśniki szpinakowe
Zupa meksykańska
Zupa gulaszowa
Makaron z krewetkami, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
Zapiekanka z kaszy gryczanej
Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi i parmezanem
Zapiekanka z tortellini i kiełbasą
Potrawka z kurczaka z ryżem
Pizzerinki z pieczarkami, szynką i serem
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Smoothie bananowo – gruszkowe
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Korzenne ciasto z cukinią
Muffinki z dynią
Jabłka smażone w cieście naleśnikowym
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Ciasto pomarańczowo-migdałowe
Mus jabłkowy
Kruche rogaliki z marmoladą
Pączki tradycyjne
Oponki serowe
Sałatka włoska