Przepis nadesłany przez: Joanna S
Dodaj do ulubionych
Favorite

Ekspresowe prażynki z papieru ryżowego

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
1 średnia miska
Czas smażenia:
ok. 10 minut
Składniki:
  • 1 opakowanie papieru ryżowego (50 g)
  • olej do smażenia (ok. 50-100 ml)
  • sól
Dodatkowe:

mały garnek

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Komplet garnków MGK-18
Zobacz więcej
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Wskazówki:

Zamiast papieru ryżowego można użyć suchego makaronu ryżowego (nitki lub wstążki)

 

Przygotowanie:
  1. Papier ryżowy wyjąć z opakowania i każdy krążek połamać na 4 części.
  2. W małym garnuszku rozgrzać olej (ok 50-100 ml).
  3. Na gorący olej wrzucać kawałki papieru ryżowego i smażyć kilka sekund do uzyskania białego koloru.
  4. Prażynki od razu przenieść na ręcznik papierowy do odsączenia.
  5. Gotowe prażynki można posolić przed podaniem.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Sałatka z jajkiem i brokułem
Pasta jajeczna z serem i ogórkiem kiszonym
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Babka majonezowa
Masło ziołowe
Makaron z łososiem w sosie śmietanowym
Szakszuka pomidorowa
Ciasto leśny mech
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado