Przepis nadesłany przez: Joanna Szustakiewicz
Dodaj do ulubionych
Favorite

Egipski budyń

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
2
Składniki:
  • 4 szklanki mleka
  • 6 łyżek mąki kukurydzianej
  • 6 łyżek cukru
  • 2 żółtka
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Komplet garnków MGK-18
Zobacz więcej
Wskazówki:

Budyń można podać z miodem.

Przygotowanie:
  1. Do rondla wlać 3 szklanki mleka, aromat waniliowy, wsypać cukier.
  2. Do pozostałej szklanki zimnego mleka dodać mąkę i żółtka i dokładnie wymieszać.
  3. Gotować cały czas mieszając, do momentu aż masa zgęstnieje.
  4. Gotowy budyń przełożyć do pucharków i udekorować owocami, bakaliami.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Bułka z humusem buraczanym i warzywami
Omlety biszkoptowe ze śmietaną
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Ciasto leśny mech
Babka Zebra
Babka Zebra
babka pomarańczowa
Wegańska drożdżowa babka pomarańczowa
Babka piaskowa
Babka drożdżowa
Babeczki bananowo-czekoladowe
Cannelloni ze szpinakiem
Placki śniadaniowe z serka ricotta