Przepis nadesłany przez: Joanna Szustakiewicz
Dodaj do ulubionych
Favorite

Egipski budyń

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
2
Składniki:
  • 4 szklanki mleka
  • 6 łyżek mąki kukurydzianej
  • 6 łyżek cukru
  • 2 żółtka
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Komplet garnków MGK-18
Zobacz więcej
Wskazówki:

Budyń można podać z miodem.

Przygotowanie:
  1. Do rondla wlać 3 szklanki mleka, aromat waniliowy, wsypać cukier.
  2. Do pozostałej szklanki zimnego mleka dodać mąkę i żółtka i dokładnie wymieszać.
  3. Gotować cały czas mieszając, do momentu aż masa zgęstnieje.
  4. Gotowy budyń przełożyć do pucharków i udekorować owocami, bakaliami.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Korzenne ciasto z cukinią
Muffinki z dynią
Angielski deser banoffee
Banany smażone w cieście
Bakalie w miodzie
Churros – paluchy ptysiowe
Masa na wafle
Racuchy na piwie
Jabłka smażone w cieście naleśnikowym
Jabłka w cieście
Kruche ciastka z marmoladą (bez jajek)
Kruche ciastka z marmoladą (bez jajek)
ptysie
Ptysie z kremem budyniowym
Pączki tradycyjne
Oponki serowe
Racuchy z twarogu
Koktajl z selerem naciowym, ananasem i pietruszką