Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Egipska sałatka z pomidorów

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
2
Składniki:
  • 1 obrana średnia cebula
  • 1 obrany ząbek czosnku
  • 3−4 łyżki oliwy
  • 4 średnie pomidory
  • sok z 1 cytryny
  • sól, pieprz
  • świeżo posiekana bazylia
Wskazówki:

Sałatkę należy podawać w temperaturze pokojowej.

Przygotowanie:
  1. Cebulę pokroić w cienkie plastry, czosnek posiekać jak najdrobniej, następnie przesypać do miseczki.
  2. Dodać oliwę i szczyptę soli oraz pieprzu, odstawić.
  3. Pomidory sparzyć wrzątkiem i za pomocą ostrego noża zdjąć skórkę. Pokroić pomidory na plastry.
  4. Ułożyć w salaterce pokrojone pomidory i polać je sosem,
  5. Przed podaniem sałatkę skropić sokiem z cytryny, posypać solą i oraz świeżo posiekaną bazylią.
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Korzenne ciasto z cukinią
Muffinki z dynią
Angielski deser banoffee
Banany smażone w cieście
Bakalie w miodzie
Egipski budyń
Churros – paluchy ptysiowe
Masa na wafle
Racuchy na piwie
Jabłka smażone w cieście naleśnikowym
Jabłka w cieście
Kruche ciastka z marmoladą (bez jajek)
Kruche ciastka z marmoladą (bez jajek)
ptysie
Ptysie z kremem budyniowym
Pączki tradycyjne
Oponki serowe
Racuchy z twarogu
Koktajl z selerem naciowym, ananasem i pietruszką