Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Duszki bezowe

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
20 duszków
Czas gotowania:
9 minut
Czas pieczenia:
około 120 minut suszenia bezy w piekarniku
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • motylek
Składniki:

Na bezę:

  • 4 białka jaj
  • 200 g cukru drobnego do wypieków
  • szczypta soli
Dodatkowe:
  • kostka czekolady mleczne
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Piekarnik elektryczny MPM-45-BO-20
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować motylek, wlać białka z 4 jaj i wsypać szczyptę soli.
    Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Ubić białka na pianę. Czas 5 minut, prędkość 4.
  1. Następnie otworzyć zaślepkę, ustawić robota na mieszanie. Czas 4 minuty, prędkość 4. Przez
    otwór stopniowo wsypywać 200 g cukru drobnego do wypieków. Ubijać pianę z cukrem, aby ten
    się rozpuścił i nie był wyczuwalny w pianie.
  2. Zdjąć pokrywę. Masę bezową przełożyć do worka cukierniczego, ściąć kawałek worka na
    brzegu, aby powstała nieduża dziura do wyciskania bezy.
  3. Wyciskać duszki, unosząc rękaw cukierniczy ku górze.
  4. Piekarnik nagrzać do 90°C, suszyć bezy około 120 minut.
  5. Kostkę czekolady rozpuścić. Przy pomocy wykałaczki na bezach namalować czekoladowe oczy
    i usta.
Udostępnij:
1 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado
Serowe placki z 3 składników