Przepis nadesłany przez: Joanna S
Dodaj do ulubionych
Favorite

Domowa kostka rosołowa z warzyw

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
1
Czas smażenia:
15 minut
Składniki:

włoszczyzna rosołowa:

  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki z natką
  • 1 seler
  • 1 por
  • 1 cebula
  • czosnek
  • sól, pieprz
  • kurkuma
  • 2-3 łyżki oliwy
  • opcjonalnie papryka słodka i ostra
Dodatkowe:

pojemnik na lód

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Blender kielichowy MBL-15M
Zobacz więcej
Blender ręczny – zestaw MBL-11
Zobacz więcej
Patelnia MPC-24/10/01
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Warzywa obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę.
  2. Na patelni rozgrzać 2 -3 łyżki oliwy i podsmażyć wszystkie warzywa kilkanaście minut do miękkości) i na końcu dodać przyprawy.
  3. Warzywa zostawić na chwilę do ostygnięcia.
  4. Następnie warzywa przełożyć do pojemnika blendera i zmiksować.
  5. Gotową masę przełożyć do pojemnika na lód i włożyć o zamrażalnika.
Udostępnij:
5 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango