Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Deser „dżdżownice w ziemi”

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
4 porcje
Czas gotowania:
1 minuta
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 150 g ciastek oreo
  • 250 g serka mascarpone
  • 200 g śmietany kremówki 36%
  • 30 g cukru pudru
  • 12 żelków w kształcie dżdżownicy
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Lodówka Side by Side MPM-427-SBS-03/AA
Zobacz więcej
Wskazówki:
  • Deser najlepiej przechowywać w lodówce.
Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować nóż, odważyć 150 g ciastek oreo. Założyć pokrywę z
    zamkniętą zaślepką, rozdrobnić ciastka. Czas 10 sekund, prędkość 5.
  2. Zdjąć pokrywę, rozdrobnione ciastka przesypać do miseczki.
  3. W naczyniu miksującym zamontować mieszadło, odważyć 250 g serka mascarpone, 200 g
    śmietany kremówki 36% oraz wsypać 30 g cukru pudru. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką.
    Wymieszać krem. Czas 30 sekund, prędkość 4.
  4. Zdjąć pokrywę. Do 4 ozdobnych słoiczków lub pucharków na deser na dno wyłożyć warstwę
    kremu, kolejno wysypać warstwę pokruszonych ciastek oreo. Kolejno znów warstwa kremu, na
    końcu ponownie pokruszone ciastka oreo. Na wierzchu między ciastka włożyć żelki dżdżownice.
    Deser można udekorować świeżymi listkami mięty.
Udostępnij:
3 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Sałatka z jajkiem i brokułem
Pasta jajeczna z serem i ogórkiem kiszonym
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Babka majonezowa
Masło ziołowe
Makaron z łososiem w sosie śmietanowym
Szakszuka pomidorowa
Ciasto leśny mech
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado