Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Deser „dżdżownice w ziemi”

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
4 porcje
Czas gotowania:
1 minuta
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 150 g ciastek oreo
  • 250 g serka mascarpone
  • 200 g śmietany kremówki 36%
  • 30 g cukru pudru
  • 12 żelków w kształcie dżdżownicy
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Lodówka Side by Side MPM-427-SBS-03/AA
Zobacz więcej
Wskazówki:
  • Deser najlepiej przechowywać w lodówce.
Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować nóż, odważyć 150 g ciastek oreo. Założyć pokrywę z
    zamkniętą zaślepką, rozdrobnić ciastka. Czas 10 sekund, prędkość 5.
  2. Zdjąć pokrywę, rozdrobnione ciastka przesypać do miseczki.
  3. W naczyniu miksującym zamontować mieszadło, odważyć 250 g serka mascarpone, 200 g
    śmietany kremówki 36% oraz wsypać 30 g cukru pudru. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką.
    Wymieszać krem. Czas 30 sekund, prędkość 4.
  4. Zdjąć pokrywę. Do 4 ozdobnych słoiczków lub pucharków na deser na dno wyłożyć warstwę
    kremu, kolejno wysypać warstwę pokruszonych ciastek oreo. Kolejno znów warstwa kremu, na
    końcu ponownie pokruszone ciastka oreo. Na wierzchu między ciastka włożyć żelki dżdżownice.
    Deser można udekorować świeżymi listkami mięty.
Udostępnij:
4 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy