Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Deser „dżdżownice w ziemi”

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
4 porcje
Czas gotowania:
1 minuta
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
Składniki:
  • 150 g ciastek oreo
  • 250 g serka mascarpone
  • 200 g śmietany kremówki 36%
  • 30 g cukru pudru
  • 12 żelków w kształcie dżdżownicy
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Lodówka Side by Side MPM-427-SBS-03/AA
Zobacz więcej
Wskazówki:
  • Deser najlepiej przechowywać w lodówce.
Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować nóż, odważyć 150 g ciastek oreo. Założyć pokrywę z
    zamkniętą zaślepką, rozdrobnić ciastka. Czas 10 sekund, prędkość 5.
  2. Zdjąć pokrywę, rozdrobnione ciastka przesypać do miseczki.
  3. W naczyniu miksującym zamontować mieszadło, odważyć 250 g serka mascarpone, 200 g
    śmietany kremówki 36% oraz wsypać 30 g cukru pudru. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką.
    Wymieszać krem. Czas 30 sekund, prędkość 4.
  4. Zdjąć pokrywę. Do 4 ozdobnych słoiczków lub pucharków na deser na dno wyłożyć warstwę
    kremu, kolejno wysypać warstwę pokruszonych ciastek oreo. Kolejno znów warstwa kremu, na
    końcu ponownie pokruszone ciastka oreo. Na wierzchu między ciastka włożyć żelki dżdżownice.
    Deser można udekorować świeżymi listkami mięty.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy