Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Cykoria na ostro sous vide

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 min
Liczba porcji:
2
Czas gotowania:
30 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 2 szt cykorii
  • 1 ząbek czosnku
  • Kawałek świeżego imbiru
  • Kawałek papryczki chilli ( wg uznania)
  • 2 plasterki cytryny
  • Szczypta soli
  • Szczypta pieprzu
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Zestaw noży SNS-3
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Cykorię umyć, przekroić wzdłuż na pół. Za pomocą ostrego nożyka wykroić twardą część (głąb). Posypać solą i pieprzem. Imbir i czosnek obrać, pokroić w plasterki. Paprykę pokroić w paseczki.

Krok 2 – Do woreczków włożyć cykorię, czosnek, imbir, paprykę i cytrynę. Cykorię zapakować próżniowo.

Krok 3 – Do dzbanka włożyć torebki z cykorią, wlać wodę – tyle, żeby przykryć torebki. Torebki z cykorią powinny być całkowicie przykryte wodą.

Krok 4- Zamknąć pokrywę dzbanka, gotować sous vide – temperatura 75˚C, czas 30 minut.

Krok 5 – Po ugotowaniu wyjąć cykorię z torebek, podawać jako dodatek do dań głównych lub samodzielne danie.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy
Ciasto Murzynek