Przygotowanie:
Krok 1 – Przygotować składniki: mąkę i cukier puder przesiać, masło pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 2 – Do naczynia miksującego założyć nóż. Wsypać mąkę i cukier puder, dodać masło, żółtka, wodę i sól. Zamknąć pokrywę dzbanka, wymieszać ciasto – czas 15 sekund, prędkość 6.
Krok 3 – Za pomocą łopatki wyłożyć ciasto na stolnicę, zagnieść dłońmi w kulę i ją lekko spłaszczyć.
Krok 4 – Ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5cm, za pomocą wałka przenieść na blachę. Palcami wylepić boki blachy.
Krok 5 – Ciasto chłodzić w lodówce przynajmniej 0,5 godziny.
Krok 6 – Przed pieczeniem nakłuć ciasto widelcem w kilku miejscach.
Krok 7 – Upiec ciasto w temp 180˚C przez ok. 20-25 minut.