Do naczynia miksującego założyć nóż. Wlać 115 g mleka. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Podgrzać – temperatura 37°C, czas 1minuta, obroty 1.
Otworzyć pokrywę dzbanka, wrzucić 25 g świeżych drożdży oraz 5 g cukru. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Ustawić czas 1 minutę, obroty 3.
Otworzyć pokrywę dzbanka, wsypać 215 g mąki, 5 g soli oraz 15 g oleju. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Wybrać Ustawienia Automatyczne – Ugniatanie czas 3 minuty, obroty 2.
Otworzyć pokrywę dzbanka, wyjąć ciasto na stolnicę i rozwałkować. Jeśli ciasto jest zbyt klejące dosypujemy mąkę.
Na pizzę układamy składniki wg. upodobania.
Czas pieczenia około 11-15 minut, temperatura 230°C bez termoobiegu.
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Ciasto puszyste, przepis udany.