Przepis nadesłany przez: Daniel Buza
Dodaj do ulubionych
Favorite

Ciasto na pizzę bez wyrastania

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10
Liczba porcji:
4
Czas pieczenia:
20 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 115 g mleka
  • 25 g świeżych drożdży
  • 5 g cukru (0,5 łyżeczki)
  • 215 g mąki ( najlepsza typu „0”)
  • 5 g soli (0,5 łyżeczki)
  • 15 g oleju ( 2 łyżki)
Dodatkowe:

Do ciasta można dodać 1 łyżkę ziół włoskich

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Piekarnik elektryczny MPM-45-BO-20
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Nie czekamy aż ciasto wyrośnie!
  2. Blachę nagrzewamy razem z piekarnikiem.
  3. Do naczynia miksującego założyć nóż. Wlać 115 g mleka. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Podgrzać – temperatura 37°C, czas 1minuta, obroty 1.
  4. Otworzyć pokrywę dzbanka, wrzucić 25 g świeżych drożdży oraz 5 g cukru. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Ustawić czas 1 minutę, obroty 3.
  5. Otworzyć pokrywę dzbanka, wsypać 215 g mąki, 5 g soli oraz 15 g oleju. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Wybrać Ustawienia Automatyczne – Ugniatanie czas 3 minuty, obroty 2.
  6. Otworzyć pokrywę dzbanka, wyjąć ciasto na stolnicę i rozwałkować. Jeśli ciasto jest zbyt klejące dosypujemy mąkę.
  7. Na pizzę układamy składniki wg. upodobania.
  8. Czas pieczenia około 11-15 minut, temperatura 230°C bez termoobiegu.
Udostępnij:
3.7 19 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
1 Komentarz
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mena-m

Ciasto puszyste, przepis udany.

Zobacz również
Cocktail owocowy
Limoncello
Lody melonowe
Słodki chleb pandolce
Muffinki marchewkowo-migdałowe
Czarny burger z łososiem
Dorsz na parze z cebulą i oliwkami
Sałatka z ośmiornicy
Sorbet kawowy
Kurczak w pomarańczach
Kaczka z sosem malinowym
Pizza z mortadellą i burratą
Ravioli z szynką na kremie z zielonego groszku
Tagliatelle z pesto pistacjowym
Letnia sałatka z makaronu
Risotto ze szparagami, sosem z gorgonzoli i olejem bazyliowym
Sałatka Pantesca
Sałatka z komosy ryżowej
Letnia sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Śniadaniowe placki szpinakowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
Panna cotta z sosem owocowym
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Drożdżowa strucla z jabłkami
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kawa mleczna
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
granita truskawkowa
Granita truskawkowa
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek