- iCoook MRK-18
- iCoook MRK-28
- Sam Cook PSC-11
- iCoook MRK-38
kwadratowa blacha do pieczenia o boku długości 24 cm
Ciasto:
300 g świeżego szpinaku
110 g oleju
4 jajka
200 g cukru
320 g mąki pszennej
10 g proszku do pieczenia
Krem:
500 g śmietany kremówki 36%
250 g serka mascarpone
150 g truskawek
30 g cukru pudru
owoce do dekoracji: truskawki, maliny, borówki
Ubijaną na krem śmietanę kremówkę należy ciągle kontrolować, ponieważ czas ubijania zależy od producenta śmietany, a także od stopnia jej schłodzenia. W niektórych przypadkach należy odrobinę zwiększyć czas ubijania, w niektórych natomiast zmniejszyć.
Bardzo smaczne ciasto ! Poproszę o więcej takich przepisów 😉
Pani Mario, dziękujemy za komentarz. Obiecujemy, że będziemy publikować nowe i ciekawe przepisy 🙂