Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Chlebek bananowy z borówkami

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
12
Czas pieczenia:
75 minut
Przepis dla:
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 350 g bananów  (około 3 szt) 
  • 240 g mąki pszennej uniwersalnej
  • 70 g masła
  • 130 g cukru
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
Dodatkowe:

Borówki do posypania

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 170°C. Blaszkę o wym. 13-25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. 
  2. Do naczynia miksującego włożyć nóż. Wrzucić 70 g masła w kawałkach. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Rozpuścić  masło – temperatura 60°C, czas 1 minuta, obroty 1. 
  3. Otworzyć pokrywę dzbanka , wrzucić  350 g banana pokrojonego na kawałki. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką . Wybrać Ustawienia automatyczne  – Siekanie czas 10 sekund, obroty 4.
  4. Otworzyć pokrywę dzbanka, dodać 240 g mąki pszennej uniwersalnej, 130 g cukru, 1 jajko, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, szczyptę soli. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Wymieszać – czas 1 minuta, obroty 6.
  5. Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki ciasto przełożyć do blaszki, posypać borówkami.
  6. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 170°C góra/dół. Piec 55-60 minut. Po około 50 minutach sprawdzić patyczkiem czy chlebek jest upieczony. Jeśli patyczek jest suchy oznacza, że chlebek jest już gotowy.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy