Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Carbonara

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
1
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
  • tarcza
Składniki:

●  70 g makaronu spaghetti
●  60 tofu wędzonego
●  20 g mozarelli
●  łyżka oliwy
●  jajko
●  ząbek czosnku
●  sól, pieprz

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Wskazówki:

KCAL 423, B:22.8, T:24.7, W:26.3

Przygotowanie:
  1. Przygotuj produkty: obierz 1 ząbek czosnku. 70 g makaronu przygotuj zgodnie z instrukcją
    na opakowaniu.
  2. Do naczynia miksującego włóż trzpień i tarczę do krojenia. Zamknąć pokrywę tarczy. Zetrzeć czosnek – czas 20 sekund, prędkość 6.
  3. Otwórz pokrywę, zgarnij łopatką czosnek. W dzbanku umieść mieszadło. 60 g tofu pokrój w drobną kostkę i wrzuć do misy. Dodaj oliwę, sól i pieprz. Zamknij pokrywę otwórz wieczko i duś 8 minut temperatura 115, prędkość 1.
  4. Dodaj przez otwór mozzarellę i roztrzepane jajko. Duś przez przez 4 minuty w temperaturze 100 stopni, prędkość 1.
  5. Gorący makaron podawaj z sosem, możesz posypać pietruszką.
Udostępnij:
4.3 3 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką