Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Carbonara

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
1
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
  • tarcza
Składniki:

●  70 g makaronu spaghetti
●  60 tofu wędzonego
●  20 g mozarelli
●  łyżka oliwy
●  jajko
●  ząbek czosnku
●  sól, pieprz

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Wskazówki:

KCAL 423, B:22.8, T:24.7, W:26.3

Przygotowanie:
  1. Przygotuj produkty: obierz 1 ząbek czosnku. 70 g makaronu przygotuj zgodnie z instrukcją
    na opakowaniu.
  2. Do naczynia miksującego włóż trzpień i tarczę do krojenia. Zamknąć pokrywę tarczy. Zetrzeć czosnek – czas 20 sekund, prędkość 6.
  3. Otwórz pokrywę, zgarnij łopatką czosnek. W dzbanku umieść mieszadło. 60 g tofu pokrój w drobną kostkę i wrzuć do misy. Dodaj oliwę, sól i pieprz. Zamknij pokrywę otwórz wieczko i duś 8 minut temperatura 115, prędkość 1.
  4. Dodaj przez otwór mozzarellę i roztrzepane jajko. Duś przez przez 4 minuty w temperaturze 100 stopni, prędkość 1.
  5. Gorący makaron podawaj z sosem, możesz posypać pietruszką.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Sałatka z jajkiem i brokułem
Pasta jajeczna z serem i ogórkiem kiszonym
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Babka majonezowa
Masło ziołowe
Makaron z łososiem w sosie śmietanowym
Szakszuka pomidorowa
Ciasto leśny mech
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado