Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Brownie migdałowe

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
9 kawałków
Czas pieczenia:
30 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • motylek
  • mieszadło
Składniki:
  • 140 g oleju kokosowego
  • 220 g cukru trzcinowego
  • 3 jajka
  • 125 g mąki migdałowej
  • 50 g ciemnego kakao
  • 80 g dropsów czekoladowych lub drobno posiekanej mlecznej czekolady
  • szczypta soli
Dodatkowe:
  • papier do pieczenia
  • kwadratowa forma do pieczenia o boku długości 20 cm
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

Uwaga! Forma po wyjęciu z piekarnika jest gorąca!!!

Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować mieszadło. Dodać 140 g oleju kokosowego. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, roztopić olej. Temperatura 90°C, czas 2 minuty, prędkość 1.
  2. Zdjąć pokrywę, wsypać 220 g cukru trzcinowego. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Całość razem wymieszać. Czas 30 sekund, prędkość 1.
  3. Zdjąć pokrywę, wyjąć mieszadło, zamontować motylek. Dodać 3 jajka. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wymieszać. Czas 1 minuta, prędkość 4.
  4. Zdjąć pokrywę. Wsypać 125 g mąki migdałowej, 50 g ciemnego kakao i szczyptę soli. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wymieszać masę na brownie. Czas 1 minuta, prędkość 4.
  5. Zdjąć pokrywę. Do masy wsypać 80 g dropsów czekoladowych lub drobno posiekanej mlecznej czekolady. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wymieszać. Czas 30 sekund, prędkość 4.
  6. Zdjąć pokrywę. Masę na brownie wylać do kwadratowej formy o boku długości 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.
  7. Piekarnik nagrzać do 170°C, piec brownie około 30 minut.
  8. Upieczone brownie wyjąć z piekarnika, przestudzić. Pokroić je na 9 równych kawałków.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką