Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Brownie migdałowe

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
9 kawałków
Czas pieczenia:
30 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • motylek
  • mieszadło
Składniki:
  • 140 g oleju kokosowego
  • 220 g cukru trzcinowego
  • 3 jajka
  • 125 g mąki migdałowej
  • 50 g ciemnego kakao
  • 80 g dropsów czekoladowych lub drobno posiekanej mlecznej czekolady
  • szczypta soli
Dodatkowe:
  • papier do pieczenia
  • kwadratowa forma do pieczenia o boku długości 20 cm
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

Uwaga! Forma po wyjęciu z piekarnika jest gorąca!!!

Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować mieszadło. Dodać 140 g oleju kokosowego. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, roztopić olej. Temperatura 90°C, czas 2 minuty, prędkość 1.
  2. Zdjąć pokrywę, wsypać 220 g cukru trzcinowego. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Całość razem wymieszać. Czas 30 sekund, prędkość 1.
  3. Zdjąć pokrywę, wyjąć mieszadło, zamontować motylek. Dodać 3 jajka. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wymieszać. Czas 1 minuta, prędkość 4.
  4. Zdjąć pokrywę. Wsypać 125 g mąki migdałowej, 50 g ciemnego kakao i szczyptę soli. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wymieszać masę na brownie. Czas 1 minuta, prędkość 4.
  5. Zdjąć pokrywę. Do masy wsypać 80 g dropsów czekoladowych lub drobno posiekanej mlecznej czekolady. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wymieszać. Czas 30 sekund, prędkość 4.
  6. Zdjąć pokrywę. Masę na brownie wylać do kwadratowej formy o boku długości 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.
  7. Piekarnik nagrzać do 170°C, piec brownie około 30 minut.
  8. Upieczone brownie wyjąć z piekarnika, przestudzić. Pokroić je na 9 równych kawałków.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy