Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Bomba karotenowa

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 min
Liczba porcji:
4-6
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • tarcza
Składniki:
  • 150 g marchwi
  • 1 nieduże jabłko (ok 150g)
  • 1 pomarańcza
  • 1 banan średniej wielkości
  • 500 ml soku pomarańczowego
  • 1 łyżka mielonego siemienia lnianego
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Zestaw noży SNS-3
Zobacz więcej
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować owoce: marchew obrać, jabłka umyć, przekroić na 4 części, wykroić gniazdo nasienne. Banana obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Pomarańczę obrać pozostawiając jak najmniej białej skórki. Pokroić na pół a następnie w półplasterki grubości ok. 0,5 cm.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić trzpień i tarczę do tarcia. Zamknąć pokrywą tarczy. Zetrzeć marchew i jabłka – czas 15 sekund, prędkość 6.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę, usunąć tarczę i trzpień. Za pomocą łopatki odsunąć marchew na bok, w naczyniu umieścić nóż. Dodać banana, pomarańczę , siemię lniane i sok. Zamknąć pokrywą dzbanka z zamkniętą zaślepką. Zmiksować – czas 40 sekund, prędkość 10.

Krok 4 – Zmiksować ponownie – czas 30 sekund, prędkość 12.

Krok 5 – Podawać w wysokich szklankach od razu po przygotowaniu.

Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy