Przygotowanie:
Krok 1 – Przygotować owoce: marchew obrać, jabłka umyć, przekroić na 4 części, wykroić gniazdo nasienne. Banana obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Pomarańczę obrać pozostawiając jak najmniej białej skórki. Pokroić na pół a następnie w półplasterki grubości ok. 0,5 cm.
Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić trzpień i tarczę do tarcia. Zamknąć pokrywą tarczy. Zetrzeć marchew i jabłka – czas 15 sekund, prędkość 6.
Krok 3 – Otworzyć pokrywę, usunąć tarczę i trzpień. Za pomocą łopatki odsunąć marchew na bok, w naczyniu umieścić nóż. Dodać banana, pomarańczę , siemię lniane i sok. Zamknąć pokrywą dzbanka z zamkniętą zaślepką. Zmiksować – czas 40 sekund, prędkość 10.
Krok 4 – Zmiksować ponownie – czas 30 sekund, prędkość 12.
Krok 5 – Podawać w wysokich szklankach od razu po przygotowaniu.