Przepis nadesłany przez: Joanna Szustakiewicz
Dodaj do ulubionych
Favorite

Banany smażone w cieście

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
1
Czas smażenia:
15 minut
Składniki:
  • 3 banany
  • 120 g mąki pszennej
  • 250 ml mleka
  • 40 g cukru pudru
  • 2 – 3 łyżki oleju
  • 1 jajo
Dodatkowe:

patelnia lub garnek

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Patelnia MPC-24/10/01
Zobacz więcej
Wskazówki:
  • Podawać gorące
Przygotowanie:
  1. Do miski robota wsypać mąkę, cukier puder, wlać mleko, jajka, zmiksować.
  2. Rozgrzać patelnię lub garnek, wlać odrobinę oleju, nagrzewać do temperatury smażenia.
  3. Banany obrać z skórki, pokroić na ukos na 3-4 części.
  4. Owoce zanurzyć w cieście i od razu smażyć do uzyskania złotego koloru.
  5. Usmażone banany odsączyć z tłuszczu na papierowych ręcznikach.
  6. Następnie posypać cukrem pudrem.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Korzenne ciasto z cukinią
Muffinki z dynią
Angielski deser banoffee
Bakalie w miodzie
Egipski budyń
Churros – paluchy ptysiowe
Masa na wafle
Racuchy na piwie
Jabłka smażone w cieście naleśnikowym
Jabłka w cieście
Kruche ciastka z marmoladą (bez jajek)
Kruche ciastka z marmoladą (bez jajek)
ptysie
Ptysie z kremem budyniowym
Pączki tradycyjne
Oponki serowe
Racuchy z twarogu
Koktajl z selerem naciowym, ananasem i pietruszką