Przygotowanie:
Krok 1 – W naczyniu miksującym założyć nóż, włożyć mąkę, masło pokrojone na mniejsze kawałki, cukier puder, cukier waniliowy, jako i żółtka. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę i wymieszać ciasto – czas 20 sekund, prędkość 4.
Krok 2 – Otworzyć pokrywę, wyjąć ciasto na stolnicę i krótko zagnieść dłońmi formując kulę. Włożyć do lodówki na 10-15 minut
Krok 3 – Foremki do babeczek wysmarować tłuszczem ( za pomocą pędzelka). Ciasto na babeczki rozwałkować na ok 0,5cm, wycinać kółka i wykleić foremki. Włożyć foremki do piekarnika nagrzanego do 180˚C i piec przez około 10-15 minut, aż będą złociste. Wyjąć z foremek i ostudzić.
Krok 4 – Przygotować krem: do czystego dzbanka założyć nóż i motylek, wlać mleko, dodać cukier, jajko, żółtka, mąkę i cukier waniliowy. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę. Mieszać składniki i ogrzewać: czas 8 min, temperatura 80ºC, prędkość 2. Pod koniec ogrzewania masa powinna zgęstnieć.
Krok 5 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki przełożyć krem do innego naczynia. Przestudzić.
Krok 6 – Upieczone babeczki wypełniać jeszcze ciepłym kremem, udekorować owocami, schłodzić.