Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Arbuz z serem feta

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
8
Składniki:
  • ½ arbuza średniej wielkości (1 kg)
  • 2 kawałki sera feta (150 g każdy),
  • 4 liście świeżej bazylii,
  • 2 czerwone cebule
Dodatkowe:
  • szklanka / foremka
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Zestaw noży SNS-3
Zobacz więcej
Wskazówki:

1 porcja: 131,0 kcal

Charakterystyka dania: Danie wegetariańskie, danie wegańskie, bez glutenu, niski ładunek glikemiczny (ŁG), wysokobiałkowe (>B)

Przygotowanie:
  1. Arbuz pokrój na kawałki grubości 2-3 cm. Wykrój z nich szklanką lub foremką 8 okrągłych plastrów. Cztery rozmieść na talerzu, a pozostałe odłóż.

2. Szklanką/ foremką wytnij 4 okrągłe plastry z fety. Ułóż je na plastrach arbuza i dodaj po liściu bazylii.

3. Na wierzchu ułóż pozostałe plastry arbuza. Cebulę pokrój w cienkie plasterki i rozmieść je dekoracyjnie na samym szczycie. Do momentu podania przechowuj w lodówce.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy