Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Arbuz z serem feta

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
8
Składniki:
  • ½ arbuza średniej wielkości (1 kg)
  • 2 kawałki sera feta (150 g każdy),
  • 4 liście świeżej bazylii,
  • 2 czerwone cebule
Dodatkowe:
  • szklanka / foremka
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Zestaw noży SNS-3
Zobacz więcej
Wskazówki:

1 porcja: 131,0 kcal

Charakterystyka dania: Danie wegetariańskie, danie wegańskie, bez glutenu, niski ładunek glikemiczny (ŁG), wysokobiałkowe (>B)

Przygotowanie:
  1. Arbuz pokrój na kawałki grubości 2-3 cm. Wykrój z nich szklanką lub foremką 8 okrągłych plastrów. Cztery rozmieść na talerzu, a pozostałe odłóż.

2. Szklanką/ foremką wytnij 4 okrągłe plastry z fety. Ułóż je na plastrach arbuza i dodaj po liściu bazylii.

3. Na wierzchu ułóż pozostałe plastry arbuza. Cebulę pokrój w cienkie plasterki i rozmieść je dekoracyjnie na samym szczycie. Do momentu podania przechowuj w lodówce.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy
Ciasto Murzynek