Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pasta wegańska z tofu i cieciorki

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
1
Czas gotowania:
10 - 12 sekund
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 180 g tofu naturalnego
  • 1 puszka cieciorki (240 g)
  • 100 g majonezu wegańskiego
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 płaska łyżeczka czarnej soli kala namak
  • 0,5 łyżeczki mielonej kurkumy
  • 0,5 łyżeczki pieprzu mielonego
  • 1 pęczek szczypiorku do posypania
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Wskazówki:
  • Sos z cieciorki można wykorzystać do przygotowania majonezu wegańskiego.
  • Sól czarna kala namak nadaje „jajeczny” posmak i zapach.
  • Sól można kupić w sklepach ze zdrową żywnością i w niektórych marketach spożywczych.
Przygotowanie:
  1. Szczypiorek posiekać, 1 puszkę cieciorki osączyć z zalewy (powinno być ok. 240 g).
  2. W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć 180 g tofu naturalnego pokruszonego na kawałki. Dodać 240 g cieciorki z puszki osączonej z zalewy, 100 g majonezu wegańskiego, 2 łyżeczki musztardy, wsypać 1 płaską łyżeczkę czarnej soli kala namak, 0,5 łyżeczki pieprzu mielonego oraz 0,5 łyżeczki mielonej kurkumy. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, posiekać – czas 15 sekund, prędkość 6.
  3. Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki przełożyć pastę do salaterki, posypać pokrojonym szczypiorkiem.
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa grochowa
Płatki ryżowe z prażonym jabłkiem i cynamonem
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Krokiety ziemniaczane z farszem pieczarkowym
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Jaglanka z masłem orzechowym i bananem
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pieczeń rzymska z jajkiem
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Pasztet z selera i warzyw
Śniadaniowe placki szpinakowe
Wegańska pasta z czerwonej fasoli
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką