Połówki grochu zalać 1 litrem wody przed gotowaniem.
Uwaga! Jeśli zostaną wykorzystane połówki grochu, wtedy nie trzeba go długo moczyć.
Połówki grochu należy zalać wodą tylko na czas przygotowania pozostałych produktów.
Krok 1. Do naczynia włożyć nóż. Cebulę obrać, pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do naczynia rozdrobnić 6 s. prędkość 6. Zgarnąć cebulę na dno naczynia.
Krok 2. Marchew, seler, korzeń pietruszki, ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do naczynia, zmiksować 6 s. prędkość 6.
Krok 3. Warzywa przełożyć do innego naczynia. Misę urządzenia wypłukać.
Krok 4. Włożyć mieszadło. Boczek pokroić w kostkę, włożyć do naczynia, dodać oliwę z oliwek, podsmażyć 100°C, czas 5 minut, prędkość 2. Przełożyć do innego naczynia.
Krok 5. Nadal używamy mieszadła. Do naczynia wlać połówki grochu z 1 litrem wody), w której się moczył. Gotować 100°C, prędkość 1, czas 1 godzina. W tym czasie por pokroić w prążki
Krok 6. Do grochu dodać warzywa, boczek, por, pieprz, sól, majeranek i koncentrat warzywny. Uzupełnić wodę 0,5 l. Gotować 100°C, prędkość 1, czas 45 minut. Sugerujemy w trakcie gotowania zatrzymać program i zamieszać łopatką zupę.
„Przygotowanie:
Połówki grochu zalać 1 litrem wody przed gotowaniem” – Ile czasu ma się moczyć groch?
„Krok 4.
Włożyć mieszadło. Boczek pokroić w kostkę, włożyć do naczynia, dodać oliwę z oliwek, podsmażyć 100°C prędkość 2,5 minuty.” – Prędkość 1?
Dziękujemy za uwagę. Przepis poprawiony. Pozdrawiamy 🙂
Ja w moim icook mam przepis którego nie ma na stronie. Choc sprzęt mam zaktualizowany.To jest zupa grochówka, po wlaniu 1300g wywaru i po komunikacie gotować tyle, na prędkości jakiejś nie ma tej opcji, po kliknięciu strzałki jest od razu otwórz pokrywę……
Dziękujemy za komentarz. Podczas kolejnej aktualizacji poprawimy przepis. Pozdrawiamy serdecznie 🙂
Dlaczego nie mam tego przepisu w Sam Cook PSC-11?
Postaramy się dodać przepis podczas najbliższej aktualizacji.
Czy ten przepis nie dotyczy modelu MRK-28 jedynie ze względu na mniejszą pojemność misy, czy też są inne powody?
Tak, przepis jest dopasowany do pojemności misy.