Przygotowanie:
Krok 1 – W naczyniu miksującym umieścić nóż. Wlać 2 łyżki wody, wsypać 200 g mrożonych malin i dodać 2 łyżki cukru. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, ogrzewać – temperatura 85˚C, czas 3,5 minuty, prędkość 1.
Krok 2 – Otworzyć pokrywę dzbanka, mus przelać na sitko umieszczone nad miską/garnkiem, przetrzeć pozostawiając pestki. Ostudzić.
Krok 3 – W naczyniu miksującym umieścić nóż. Wlać 100 ml śmietanki, ogrzewać – temperatura 80˚C, czas 3 minuty, prędkość 1.
Krok 4 – Otworzyć pokrywę dzbanka, do śmietany włożyć 100 g białej czekolady połamanej na mniejsze kawałki. Zamknąć pokrywę dzbanka, wymieszać – czas 15 sekund, prędkość 2.
Krok 5 – Otworzyć pokrywę dzbanka, do czekolady dodać 200 g serka białego, 1 łyżeczkę soku z cytryny i kilka kropli aromatu waniliowego. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, wymieszać mus – czas 20 sekund, prędkość 4.
Krok 6 – Otworzyć pokrywę dzbanka, wyłożyć mus do szklanych pucharków. Po ostudzeniu polać sosem malinowym.