Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Sałatka śledziowa z buraczkami

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 min
Liczba porcji:
4
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
  • tarcza
Składniki:
  • 300 g filetów śledziowych solonych
  • 250 g niedużych buraków
  • 300 g ziemniaków
  • 100 g tartego sera żółtego
  • 80 g cebuli
  • 100 g ogórków konserwowych
  • 70 g pieczarek w occie
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 70 g gęstego majonezu
  • Sól, pieprz do smaku
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Zestaw noży SNS-3
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. 250 g buraków i 300 g ziemniaków starannie umyć, nie obierać. Buraki włożyć do dzbanka, ziemniaki umieścić w naczyniu do gotowania na parze.
  2. Do dzbanka z burakami wlać 1,5 litra wody (tak, aby przykryć buraki). Pojemnik do gotowania na parze z ziemniakami umieścić na dzbanku. Gotować warzywa – temperatura 105˚C, czas 60 minut, prędkość 1.
  3. Zdjąć pojemnik do gotowania na parze, wyjąc ziemniaki i buraki, wodę z gotowania buraków wylać. Warzywa ostudzić. Naczynie umyć i osuszyć.
  4. Przygotować pozostałe składniki: 300 g filetów śledziowych odlać z słonej zalewy, zalać 1 litrem zimnej wody. Po 30 minutach wymienić wodę na świeżą. Osączyć. Śledzie pokroić w kostkę ok 1cmx1cm, włożyć do miski. 80 g cebuli obrać, pokroić na mniejsze kawałki.100g ogórków marynowanych i 70 g pieczarek marynowanych osączyć z zalewy. Wystudzone ziemniaki obrać, pokroić w kostkę ok 1cmx1cm, dodać do miski ze śledziami
  5. Buraki obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki.
  6. W naczyniu miksującym  założyć  trzpień do montażu tarczy i tarczę do tarcia. Zamknąć dzbanek pokrywą tarczy. Zetrzeć buraki  popychając  je popychaczem – czas 12 sekund, prędkość 6.
  7. Otworzyć pokrywę,  usunąć  tarczę i trzpień,  za pomocą łopatki przełożyć buraki do miski ze śledziami i ziemniakami. Dzbanek umyć, osuszyć.
  8. W naczyniu miksującym założyć nóż, włożyć cebulę, ogórki konserwowe i pieczarki. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, posiekać – czas 4 sekundy, prędkość 6.
  9. Otworzyć pokrywę, wyjąc nóż, włożyć mieszadło. Do posiekanej cebuli i ogórków włożyć starte buraki oraz pokrojone ziemniaki i śledzie.  Dodać 100 g startego sera żółtego, 1 łyżkę posiekanego koperku, 70g gęstego majonezu oraz 0,5 łyżeczki pieprzu mielonego. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, wymieszać sałatkę – czas 20 sekund, prędkość 4.
  10. Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki przełożyć sałatkę do innego naczynia, schłodzić.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Cocktail owocowy
Limoncello
Lody melonowe
Słodki chleb pandolce
Muffinki marchewkowo-migdałowe
Czarny burger z łososiem
Dorsz na parze z cebulą i oliwkami
Sałatka z ośmiornicy
Sorbet kawowy
Kurczak w pomarańczach
Kaczka z sosem malinowym
Pizza z mortadellą i burratą
Ravioli z szynką na kremie z zielonego groszku
Tagliatelle z pesto pistacjowym
Letnia sałatka z makaronu
Risotto ze szparagami, sosem z gorgonzoli i olejem bazyliowym
Sałatka Pantesca
Sałatka z komosy ryżowej
Letnia sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Śniadaniowe placki szpinakowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
Panna cotta z sosem owocowym
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Drożdżowa strucla z jabłkami
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kawa mleczna
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
granita truskawkowa
Granita truskawkowa
Zupa pomidorowa z ryżem lub makaronem
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek