Przygotowanie:
Krok 1 – Natkę pietruszki posiekać. Odcisnąć zawartość 1 słoiczka chrzanu: Chrzan ze słoiczka przełożyć na ściereczkę (bawełnianą) lub gęste sitko, mocno odcisnąć sok.
Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć 6 jajek ugotowanych na twardo przekrojonych na połówki, dodać 1 słoiczek odciśniętego chrzanu. Dodać 80 g (2 pełne łyżki) gęstego majonezu, wsypać 1 łyżeczkę soli, 0,5 łyżeczki pieprzu oraz 0,5 łyżeczki cukru. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, posiekać – czas 15 sekund, prędkość 4.
Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, dodać ok 2 łyżki posiekanej natki pietruszki. Zamknąć pokrywę dzbanka, wymieszać pastę – czas 20 sekund, prędkość 3.
Krok 4 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki przełożyć pastę do innego naczynia.