Przygotowanie:
Krok 1 – Buraki obrać, pokroić na mniejsze kawałki (ok. 3-2 cm).
Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć 500 g ugotowanych, pokrojonych buraków, 50 g chrzanu ze słoiczka, dodać 2 łyżki octu winnego, 1 łyżeczkę soku z cytryny, 2 łyżeczki drobnej soli, 1 łyżkę drobnego cukru.
Krok 3 – Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę. Zmiksować – czas 10 sekund, prędkość 4.
Krok 4 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki zebrać buraczki ze ścian naczynia. Zamknąć ponownie pokrywą z zamknięta zaślepką – miksować – czas 15 sekund, prędkość 5.
Krok 5 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki przełożyć ćwikłę do innego naczynia.
dodaję trochę pieprzu czarnego
Dziękuejemy za komentarz i podpowiedź ulepszenia przepisu 🙂